Laster Hendelser

Kalender

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Dato:
21. november 2019
Tid:
20:00-23:00
Pris:
150 kr
Nettsted
Sted:
Skatten Oslo
 
Hagegata 24, , 0653 Norway
+ Google Map
21. november 2019

LIIVE (aka Live Foyn Friis) // support: PYSJ
SKATTEN OSLO
21. Nov kl 20.00
(Dørene åpner kl 19)

Etter strålende mottakelser i Danmark er nå Liive klar for Norge!
Liive tok Danmark med storm med sin norske sang om København! Nå spiller hun konsert i Oslo med eget band, pluss saksofon rekke og kor.
Dette er en prisvinnende vokalist, som har skapt seg en markant plassering internasjonalt og leverer konserter til pressens applaus!

Etter 6 album (med henholdsvis jazz og indie-jazz-pop), har hennes elektropop prosjekt Liive slått skikkelig ann i nabolandet. Liive er med andre ord en artist, som ikke lar seg hindre av sjangerbåser, men har en kunstnerisk trang til å utrykke seg i flere formater.
Med bandet var hun på en stor turné i høst, og innen det har de spilt support for både Britney Spears, Mø og Kim Larsen. Liive høstet også Live Camp prisen for beste performance i 2018 på SMUKFEST. Hun spilte i Tivoli i juni og på Hotel Cecil i september 2018 hvor stedet var fyldt med fans som sang med på hennes sanger.

Line up:
Live Foyn Friis – voc
Leo Dommersnes Sundström – keys
Emil Norman – trommer

Ingrid Sæbø – sopran sax/tenor/kor
Fredrik Brandstorp Olsen – alt sax
Silje Eckhoff – barriton sax

Solveig Sørbø – kor
Dana Swarbrick – kor

Mali – visuals

”København” videoen – for en perle av en poplåt!

“Liive blows us away with her first English release, “Gaslighting.”» (Pursuitofpop, James Leach)

Indtil videre har hun kun udgivet en enkelt single, den nærmest Lykke Li-agtige sang om hjemve, ”København”, men der er meget mere at komme efter. Liives stemme er skolet i jazz og blender vidunderligt med den skrøbelige elektroniske bund, og sammen danner det et levende og boblende lydbillede af feminin lykke. – Gaffa

Live i nummeret ”Umuligt att gå” synger ”hvordan kan man blive forelsket i et øjeblik” – ja, så skal hun måske bare se den vedhæftede video optagelse – og få svaret. Tekst af Mads Kornum

Hvilken booking kommer til at overraske publikum?
”Det var en vanvittig flot optræden Liive leverede søndag på Live Camp, så det tror jeg er hende. Hun er nordmand og har en fantastisk stemme, jeg er sikker på, så de får en fed overraskelse.” – Mikkel Xavier Jonassen

Finn ut mer om LIIVE

Liive
https://www.facebook.com/iamliive/
https://www.instagram.com/iamliive/

Live Foyn Friis på Spotify – og det nye albumet ‘FOYN’ som kom ut 25. okt 2019

////

PYSJ
PYSJ er et avant-pop konsept ledet av Solveig Sørbø med musikere med ulik musikalsk bakgrunn, fra jazz til klassisk og -samtidsmusikk. Lydbildet er en hybrid av akustiske, elektroniske og samplede lyder og bandet utviser en kjærlighet til det repetitive og dansbare så vel som et mer (fri)tonalt uttrykk som bærer preg av en bevisthetsstrøm. PYSJ er fleksibelt kommer i flere formater, fra 5-personsband til Solveig solo. Duo-formatet PYSJ-Søvnløs spiller lengre klubbversjoner av musikken og er beregnet for dansegulvet. De første 6 singlene ble gitt ut uavhengig, og snart kommer en ny runde singler, samt album og EP på det feministiske labelet KOSO.

Ballade.no om musikkvideoen til “Aether Trouble”:
“Her kommer vi til ukens andre premiere: en strålende blanding av kunstfilm, kortfilm og musikkvideo. Det er et eksempel på at dette formatet kan romme det neste og det meste. […] Vi kan bare si: Se denne! Den oppriktig vakre, smart strukturerte musikken starter rundt 2:30.”

Earthy Pleasures om “Om Song”:
“Amidst all this summer heat, ‘Om Song’ the latest offering from shimmering art-pop duo PYSJ was a much needed breeze of cool air. From its glacially chilled opening, the soaring vocals of Solveig Isis Sørbø, flit expressively between the accompanying, impressionistic piano-playing.

Happily, the ice-cool quality of this decidedly left-field track is not overwhelming, and as the song progresses it achieves an interesting thaw as a minimalist electronic beat is introduced. This, along with the subtle layers of additional instrumentation, steer the track into an accessible contemporary sound, a familiar neo-progressive territory which will appeal to fans of groups like Samaris or London Grammar.

All in all, ‘Om Song’ offers fresh, crisp, ideas packed art-pop with detectable jazzy leanings.”

PYSJ
Solveig Sørbø – voc, keys, elektronikk
Michaela Antalová – trommer
Leila Matta – yaili tambur
Saleh Mahfoud – kanun og gitar

Finn ut mer om PYSJ
https://www.koso.no/pysj
About PYSJ
https://www.youtube.com/channel/UCKCF4132sgfXaRz8zPyHezg

*UpRoar er et samarbeid med radiOrakel og AKKS Oslo.

Foto: Linnea Syversen