Laster Hendelser

Kalender

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Dato:
27. januar 2019
Tid:
19:00-20:00
Pris:
200
Nettsted
Sted:
Østre Aker kirke
 
Ulvenv.110, 0665 Oslo
+ Google Map
Tel:
97156893
27. januar 2019

Katharinas stemmer
Et kirkespill for orgel, sopran og dukker
Cecilie Schilling, sopran / buktaler / skuespiller
Bjørn Andor Drage, orgel

Katharinas stemmer er en kirkeforestilling om retten og muligheten til å ta egne valg når det gjelder tro og liv. Det er også en fortelling om kvinneundertrykking i kristendommens navn. Publikum i kirkens benkerader blir forflyttet til klosterkirken i Marienthron natt til første påskedag 1523. Der planlegger 12 nonner å klyve over klostermuren for å rømme fra sitt fangenskap.
Kirkespillet er skrevet av dramatikerne Anne Helgesen og Lyder Verne. Helgesen har også regien i forestillingen. Det er lagt i munnen på Katharina von Bora som var en av de 12 nonnene. Senere skulle hun komme til å bli gift med Martin Luther – men det var altså senere. Dette er Katharinas fortelling. Martin er bare en stemme som taler fra trykte løpesedler som smugles inn i klostret. Men dermed blir han også en stemme som kverner rundt i Katharinas hode sammen med pavens dekreter. I forestillingen visualiseres disse som teaterfigurer. Sanger, skuespiller, figurspiller og buktaler turnerer både seg selv, musikken og dukkene på en måte som ingen annen utøver i Norge kan gjøre henne etter.
Musikken er ved organist og musikkprofessor Bjørn Andor Drage. Han har blandet gregorianske toner med reformasjonens salmesang og lar den verdslige verdens stemmer, støy å lyder stadig trenger sterkere gjennom. Han spiller selv i Østre Aker kirke.

Billetter ved inngangen (200 / 150 / studenter, barn og ungdom gratis).
Betalingsterminal og VIPPS