Laster Hendelser

Kalender

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Dato:
22. mars 2019
Tid:
19:30-21:30
Nettsted
Sted:
Bærum kulturhus
 
Claude Monets allé 27, 1338
+ Google Map
Tel:
67504968
22. mars 2019

Komplett belgisk klaversolist med sikkert grep om konsertpublikumet.

Leonard Bernsteins «West Side Story» er et av Brüsselpianisten Julien Libeers tidligste musikalske minner. I dag er han like opptatt av opera som orkester- og kammermusikk, for ikke å glemme solo klaver, et felt der Libeer virkelig er i ferd med å etablere seg i øverste divisjon.

Libeer, som satte seg ned ved klaveret for første gang i seksårsalderen, har en imponerende CV, til tross for at han knapt har fylt tretti. Den belgiske pianisten har studert med storheter som Daniel Blumenthal ved Royal Conservatory of Brussels og Maria João Pires ved Queen Elizabeth Music Chapel der han også har virket som «artist in residence».

På konsertfronten er også turnédestinasjonene på øverste hylle: Libeer har opptrådt i Palais des Beaux-Arts and Flagey i Brüssel, Théâtre de la Ville Paris, Barbican Hall i London, Auditorio Nacional i Madrid, Palau de la Musica i Barcelona, Concertgebouw i Amsterdam og Sumida Tryphony Hall i Tokyo. Han har også vært blant toppnavnene på festivalplakater for så forskjellige arenaer som Beirut Chants Festival og Miami International Piano Festival. Han har også samarbeidet med respekterte orkestre som Brussels Philharmonic, Belgian National Orchestra, deFilharmonie, Sinfonia Varsovia og New Japan Philharmonic med dirigenter som Michel Tabachnik, Augustin Dumay, George Pehlevanian, Joshua Weilerstein, Enrique Mazzola og Christopher Warren-Green.

Brusselpianisten er også aktiv i kammermusikksammenheng, og samarbeider jevnlig med navn som Augustin Dumay, Camille Thomas, Frank Braley, Maria João Pires og Lorenzo Gatto, som han fremfører Beethovens komplette fiolin sonater sammen med de neste konsertsesongene. Han er også tilsluttet Queen Elisabeth Music Chapel der han fokuserer på kammermusikk sammen med medlemmer av Artemis Quartet.

Det er også fullt fortjent at han har blitt tildelt prestisjefylt priser som Juventus Award – tidligere tildelt utøvere av Piotr Anderszewski (som gjestet Bærum Kulturhus i april 2018) og Emmanuel Pahuds kaliber.

Ingen gjennomsnittspianist med andre ord – Julien Libeer er hel ved og går inn i hver konsertsetting med tilstedeværelse og lidenskap. Forvent en pianist som kan kunsten å trekke publikum inn i sin klangverden og holde alle i sitt grep gjennom hele konserten.

“The complete musician, who unites, at any musical moment, a true understanding of the piece, a solid intellectual approach and an infallible instinct for the impalpable.” – Maria João Pires

“… a stunning, transcendent reading, balanced yet fresh, enough to convince any listener that the work is a finely wrought masterpiece.” -The Arts Desk