Laster Hendelser

Kalender

Dato:
2. november 2019
Tid:
20:00-22:00
Pris:
320
Nettsted
Sted:
Den Norsk Opera & Ballett, scene 2
 
Kirsten Flagstads Plass 1, 0150 Oslo
+ Google Map
Tel:
21 42 21 21
2. november 2019

«I Remember Bu»
I anledning jazzlegenden Art Blakeys 100-årsjubileum har Norsk Jazz Orkester engasjert den amerikanske jazztrommeslageren Ralph Peterson jr. til å komme til Norge med prosjektet «I Remember Bu», en hyllest til Blakey. Peterson turnerer internasjonalt med denne produksjonen, og for anledning blir musikken tilrettelagt for Norsk Jazz Orkester. Ralph er et levende dokument og tidsvitne på en tradisjon og utvikling innen jazz som mangler sidestykke i dag. Dette er eneste muligheten til å se ham live i Norge. Produksjonen fremføres på Den Norske Opera og Ballett, 2. november 2019, kl 20:00.

Art Blakey
Art Blakey var en amerikansk trommeslager, kjent for sin influens og formgivning av trommestilen innen bebop. Han arbeidet tett med andre eminente musiker som Thelonius Monk, Charlie Parker og Dizzie Gillespie. På 1950-tallet stiftet Blakey «The Jazz Messengers». Dette ensemblet var det formgivende ensemblet for en rekke senere kjente artister. Chick Corea, brødrene Wynton og Branford Marsalis samt Ralph Peterson jr. er noen av dem.

Ralph Peterson jr.
Ralph Peterson jr. er en av USAs mest unike trommeslagere. Han var medlem av «The Jazz Messengers fra 1983, og hadde Art Blakey som mentor. I tillegg til egne produksjoner og samarbeid med bl.a. Michael Brecker, Wynton Marshalis og Roy Hardgrowe har han i senere år vært tilknyttet Berkley College of Music i Boston. Norsk Jazz Orkesters kunstneriske leder, jazzklarinettisten Felix Peikli er Berkley-alumni, og han hadde selv Ralph Peterson jr som mentor. Peikli ble slik en del av Petersons turnevirksomhet som en del av « The Ralph Peterson Fotet» Filosofien med å forme unge talenter gjennom et mentor-forhold i det profesjonelle yrkesliv er tatt rett ut av Art Blakeys «The Jazz Messengers». Ralph har gjestet Norge før, men dette blir eneste gangen han fremfører hyllesten til Blakey i dette formatet. 

Norsk Jazz Orkester
NJO er et 17 manns symfonisk jazzensemble. De har en visjon om å bringe tradisjonell jazz til Norge, i en konstellasjon med klassiske og tradisjonelle jazzinstrumenter. Ensemblets fokus ligger i jazzens røtter og kvalitet. Orkesterets medlemmer er hentet fra øverste hylle i jazzmiljøet, Bergen Filharmoniske Orkester, samt Kringkastingsorkesteret og samles nå under kunstneriske ledelse av Felix Peikli (klarinett) og Carl Nilsen (dirigent). Etter orkesterets suksessfulle debutkonsert med hyllest til Duke Ellington og Edvard Grieg på International Jazz Day er de nå klare til å innta Den Norsk Opera & Ballett 2. november 2019.
Les mer på jazzorkester.no