Laster Hendelser

Kalender

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Dato:
16. november 2017
Tid:
20:00
Pris:
Ordinær pris: 850/700,- Rabatt til SJF medl. og BATE: 750/600,- (Alle priser inkl. avg.)
Nettsted
Sted:
Stavanger Konserthus
 
Sandvigå 1, 4006 Stavanger
+ Google Map
Tel:
51 84 66 68
16. november 2017

Vi er stolte og glade over å kunne presentere en av jazzens store innovatører – nemlig pianisten, komponisten og bandlederen Herbie Hancock – i Stavanger i høst. Hancock har gjennom seks tiår satt tydelige fotavtrykk ikke bare innen for jazzen, men også innen populærmusikken. Og han er fortsatt i full sving.

Fra å være en del av Miles Davis sin kvintett på 60-tallet, fortsatte han med et elektrisk jazzrock-uttrykk på 70- og 80-tallet. Det sagnomsuste bandet The Headhunters og samarbeidsprosjekter med Chick Corea og Wayne Shorter er bare noen av hans mange musikalske høydepunkt. Hancock har alltid søkt de gode samspillene, og det er ikke uten grunn at han er utnevnt til Goodwill-ambassadør av UNESCO for sin dedikasjon og promotering av fred gjennom dialog, kultur og kunst.

I 2016 ble han tildelt en Grammy Lifetime Achievement Award. Det betyr langt i fra at 77-åringen har lagt inn årene. For tiden jobber han med en ny innspilling, og det er en meget engasjert musiker som gjester Stavanger i høst med sitt sterke band.

Herbie Hancock – piano
Vinnie Colaiuta – trommer
James Genus – bass
Lionel Loueke – gitar/vokal
Terrace Martin – keyboard/sax

Konserten arrangeres i samarbeid med Stavanger konserthus og foruten Stavanger inkluderer hans tre Norgeskonserter i høst Kilden i Kristiansand og Bærum kulturhus. I tillegg spiller Hancock på Moldejazz i sommer, en konsert som allerede er utsolgt.

Arr. Stavanger jazzforum og Stavanger konserthus.

www.herbiehancock.com