Laster Hendelser

Kalender

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Dato:
25. november 2017
Tid:
19:00
Pris:
Bill. 370,- (320,- medl. i SJF, Bate/Stud)
Nettsted
Sted:
Spor 5
 
Jernbaneveien 9, 4005 Stavanger
+ Google Map
Tel:
51 84 66 68
25. november 2017

Det blåser en ny, varm vind fra vest. Haugesunderne Paul Hansen, Torbjørn Økland og Calle Apeland trådte ut av Vamp – og inn «I dine sko». Sistnevnte er tittelen på første smakebit fra albumet «Blest» som trioen slapp 24. mars 2017. Som navnet bærer bud om, vil Vamp-tilhengere kjenne igjen det kystforankrede, keltiskinspirerte uttrykket som bygget et av Norges største band på 90- og 2000-tallet. Men Blest flyr stødig på egne vinger. Og der moderorkesteret ble berømt for å synge om sjø og hav, utviser avstikkeren samfunnsengasjement i sin feiende friske debutsingel.

Bandets premiere var på hjemmebane i Festiviteten i Haugesund 1 april. Mottakelsen fra en fullsatt sal var fantastisk og til å ta og føle på. Det var som om publikum hadde ventet på dette i svært lang tid. Ikke mange av de tilstedeværende kommer til å glemme denne konserten, og den gir oss all mulig grunn til å håpe og tro at dette var begynnelsen på nok et langt og godt kapittel i norsk musikkliv.

Gammelfansen vil også kjenne igjen Øklands smakfulle mandolinlinjer og Apelands solide kvintbassing, mens nok et assosiert Vamp-medlem, Tore Jamne, er inne på slagverk. Bandet har også fått med seg Marie Klåpbakken (sang og fiolin) på laget, som vil bli å høre på kommende utgivelser og live opptredener.

Det var i 2015 Hansen, Torbjørn Økland og Apeland bestemte seg for å fortsette der de slapp – men på egne premisser. «Vi har jobbet mot denne utgivelsen i to år og gleder oss stort», sier frontfigur Hansen, «ikke minst ser vi fram til å komme oss ut på veien og spille

Besetning:

Paul Hansen – vokal

Calle Apeland – bass

Torbjørn Økland – gitar, mandolin, trompet

Tore Jamne – trommer

Halvor Lillesund – tangenter

Marie Klåpbakken – vokal, fiolin