Laster Hendelser

Kalender

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.
Start:
8. november 2019 @ 19:00
Slutt:
1. desember 2019 @ 17:00
Nettsted
Sted:
Lydgalleriet
 
Østre Skostredet 3, 5017 Bergen
+ Google Map
8. november 2019-1. desember 2019

I Anthems prosjektet har Amber Ablett lært nasjonalsangene til de landene folk har spurt henne om hun kommer fra. Prosjektet begynte tidlig i 2017 da hun samlet en liste over 12 land hun var blitt koblet med basert på sitt utseende, og begynte å lære disse nasjonalsangene skrevet for å tegne et bilde av en stolt nasjon for å fremkalle fellesskap og enhet. Det overordnede i å lære nasjonalsangene søker å reise spørsmål om det antatte forholdet mellom etnisitet og nasjonalitet, vårt ytre utseende og våre indre forbindelser, hvordan vi ser oss selv og hvordan andre ser oss.

Forsøket på å lære seg sangene er Ablett sitt forsøk på å knytte kontakt med land som hun ikke har noen forbindelse til, men som andre koblet henne til, mens de også samtidig konfronterer en følelse av tilhørighet. Utstillingen på Lydgalleriet tar i bruk opptak og tekstverk fra prosjektet innenfor en arkivstruktur, som danner en multikanals lydskulptur.
‍I oppkjøringen til utstillingen var Ablett vertskap for to diskusjonsverksteder som åpnet opp samtaler rundt hvordan vi ser oss selv og hvordan vi blir sett.
Anthems er støttet av BEK og Norsk Kulturråd.

Åpningstider på Lydgalleriet tors-søn 12-17.