BRANSJE & TJENESTER

Betalt innhold. Din virksomhet kan også få en presentasjon, kontakt oss.

CD/DVD-PRODUKSJON

Audio Records

Audio Records tilbyr innspilling, produksjon, fotografering og grafisk design for band og artister i alle mulige sjangre. Vi har lang erfaring med innspilling og musikkproduksjon etter arbeid med både norske og utenlandske kunder. I tillegg samarbeider vi med profesjonelle fotografer og grafisk designbyrå for å kunne tilby våre kunder promoteringsmateriale av høyeste nivå. I unike studiolokaler på Grünerløkka, kan Audio Records tilby et kreativt miljø med alt det nødvendige utstyret for å løfte enhver produksjon. Vi har også god kontakt med dyktige miksing- og masteringsteknikere, og bidrar gjerne med å finne den beste til prosjektet. Velkommen til oss!

Til hjemmeside ...

Talent AS

Talent.as har 5000 innspillinger tilgjengelig for download/streaming. Vi er spesialister innen digitalisering, lydproduksjon, mastering og remastering. Vi foredler sine gamle vinylskatter og andre lydkilder, skanner covers og bilder og leverer komplett CD master og opplasting på nettet. Vi kan vise til samarbeid med Nasjonalbiblioteket, NRK, Phonofile og vi har digitalisert 160 album fra Warner/EMIs norske katalog.  Vi har komplett logistikk for våre rettigheter og leverer musikk til film, TV, reklame og andre formål.  

Til hjemmeside ...

Har dere planer om produksjon av CD, DVD eller Blue Ray?

Polyvox leverer video-, audio- og multimedialøsninger i hele Skandinavia, og er Norges eneste CD / DVD fabrikk. Vår stab av erfarne fagfolk og nytt og topp moderne produksjonsutstyr hjelper deg gjennom hele prosessen fra idé til ferdig pakket produkt. Vi hjelper også med lydproduksjon og mastering. Vi har også egen distribusjon som dekker hele landet.

Til hjemmeside ...

Daniel Engen Productions

Svært prisgunstig leverandør av cd/dvd/blu-ray og vinylproduksjoner i små og store antall, med korte leveringstider. Leverer også bandmerch som tshirts, hoodies, backdrops, plakater, stickers, mm, samt driver egen label som tilbyr digital distribusjon. Via samarbeidspartnere tilbyr vi også lydstudio, miksing, mastering og designarbeid. Daniel Engen Productions består av musikere og ildsjeler i musikkmiljøet, og er klare til å hjelpe deg. Ta kontakt for en hyggelig og personlig prat.

Til hjemmeside ...

Full-service cross-media virksomhet.

Dicentia hjelper filmselskaper, plateselskaper, forlag og andre rettighetsinnehavere med å maksimere verdien av deres innhold. Dicentia arbeider med både fysisk og digital distribusjon av film, musikk, software, spill og lydbøker, og løser alle oppgaver i verdikjeden fra innhold til marked. Vi arbeider på tvers av fysiske og digitale medieplatformer og hjelper våre kunder med å kapitalisere på deres innhold gjennom produksjon, replikasjon, promotion, distribusjon og salg av DVD, Blu-ray, CD, CDROM, Mobile, Online og Merchandise.

Til hjemmeside ...

DISTRIBUSJON

Musikkoperatørene – best på norsk musikk!

Musikkoperatørene AS er distributør/salgs- og servicekontor for ca. 30 store / middelstore og 200 små norske plateselskaper innen tilnærmet alle sjangere. Vi er en av platebransjens svært få norskeide distributører. Selskapet er spesialisert på salg og markedsføring og dekker både det fysiske og det digitale markedet. Vår fysiske distribusjon dekker faghandel, nettbutikker, grossister m.fl., mens vi digitalt når ut til iTunses, Wimp, Spotify og mange mindre. Musikkoperatørene AS har et brukbart nettverk i utlandet for fysisk salg, og dekker rundt 15 land, bl.a. USA, Japan, sør-Korea, Hong-Kong/Kina og de fleste landene i vest-Europa. Vi legger vekt på å gjøre hverdagen enklere for våre samarbeidspartnere.

Til hjemmeside ...

Naxos – 25 år i norsk musikkliv

Naxos har kontor i 19 land og er antagelig verdens største klassisk musikk-label. Selskapet representerer rundt 300 labeler i Norden og for å nevne noen av de mest kjente er det: Harmonia Mundi, Naïve(klassisk), Chandos, Membran, BIS, Hännsler, T2-Newton, Signum, Linn, Gonzo Entertainment, Dreyfus, Telarc, Alia Vox, Arthaus, Opus Arte, ARC, Heads Up, World Village, MME, Putumayo! Ett år etter etableringen i Norge har Naxos et distribusjonsapparat med over 300 kunder.

Til hjemmeside ...

Daniel Engen Productions

Svært prisgunstig leverandør av cd/dvd/blu-ray og vinylproduksjoner i små og store antall, med korte leveringstider. Leverer også bandmerch som tshirts, hoodies, backdrops, plakater, stickers, mm, samt driver egen label som tilbyr digital distribusjon. Via samarbeidspartnere tilbyr vi også lydstudio, miksing, mastering og designarbeid. Daniel Engen Productions består av musikere og ildsjeler i musikkmiljøet, og er klare til å hjelpe deg. Ta kontakt for en hyggelig og personlig prat.

Til hjemmeside ...

INSTRUMENTER

Musikkrommet.no – nettbutikk med stort utvalg av kjente merkevarer. Alltid gode tilbud!

Et av landets beste utvalg innen kontrabasser, og rekvisita til disse. Spesiell kompetanse innen bass/kontrabass og har egen webside - kontrabass.no . Vi har også et stort utvalg av produkter innen hjemmestudio Befinner du deg i Oslo kan de fleste produkter på denne websida ses eller prøves i vår butikk. Butikken ligger ved Birkelunden på Grünerløkka og har åpent 11-17 (12-15).

Til hjemmeside ...

KONSERTLOKALER

GAMLA KONSERTSTED midt i Oslo sentrum

Har levert livemusikk i de fleste Rock og Pop, Roots og Retro-vinkler siden 1972, men som del av Stortorvets Gjæstgiveri, bygget i 1699, får Gamla rosende ord for varm sjel og ujålete Rock´n´Roll-faktor. På Gamla spiller både kjente og mindre kjente band. I helgene er det større konsert-fester eller DJ klubb-parties. På hverdagene mer lanserings-konserter. Konsertlokalet som tar 250 pers er vinkelformet med bar og sittegrupper i seksjon ved inngangen, samt stort dansegulv, lerret med prosjektor og høy scene for god sikt og nytt PA-anlegg fra 2011 med støtte fra Musikkutstyrsordningen. Gamlas booking tilbyr rimelig leie med Promo, PA, lydtekniker og billettør. Ikke minst gir vi uerfarne arrangører og band som vil opp, ut og fram noen promo og musikkbransjetips på veien, som lettere fører til god inntjening på billlettsalg, for de som står på med markedsføringen, samt lærer de hvordan et konsert-arrangement fungerer i praksis.

Til hjemmeside ...

LYD/LYS/SCENEUTSTYR

Lydutstyr – design og rådgivning

West Audio er distriktets ledende leverandør av profesjonelt lydutstyr og lyddesign og leverer alt fra avanserte PA -løsninger til den enkleste kabel. Lang erfaring og et nært samarbeid med leverandørene gjør det mulig å skreddersy de beste løsningene. West Audio har ansvaret for lyden på blant annet Stavanger Konserthus, Folken og revyscenen Stavangeren. Trenger du rådgivning om hvordan du får det beste ut av utstyret ditt, eller en objektiv vurdering av et pågående prosjekt, eller en måling for å justere akustikken i ditt lokale? Erfarne SIM-sertifiserte ingeniører står klare til å hjelpe.

Til hjemmeside ...

MUSEUM

Velkommen til Alf Prøysens verden

Prøysenhuset er et nasjonalt kulturhus og museum som drives på helårsbasis til minne om forfatteren, artisten og mennesket Alf Prøysen. Prøysenhuset inneholder en utstilling som tar deg med på en vandring gjennom livet og forfatterskapet til Alf Prøysen. Vi har en velutstyrt teatersal, et galleri med skiftende utstillinger, samt museumsbutikk. Familieprogram mange søndager i løpet av året. Du får møte Teskjekjerringa, Kanutten og Romeo Clive og mange av Alf Prøysens fantasifigurer. Husmannsplassen, Alf Prøysens barndomshjem, er åpen for publikum i sommerferien og ellers holder vi åpent for forhåndsbestilte grupper i perioden 15. mai til 15. september.

Til hjemmeside ...

“Sangens dronning – Den største Wagnersangerinnen verden har kjent”

Kirsten Flagstadmuseet er et dokumentasjons- og kompetansesenter for Kirsten Flagstad. Flagstadmuseets samlinger er bygd opp gjennom de siste 60 år, museet ble åpnet for publikum i 1985. Operasangerinnen Kirsten Flagstad er regnet som den største Wagnersangerinnen verden har kjent. Kirsten Flagstadmuseet ligger i "Strandstuen", Kirsten Flagstads barndomshjem og Hamars eldste hus. Museet er viet verdensstjernens liv og karriere og har gjenstander, fotografier, arkiv, platesamling og originale kostymer fra hennes store roller.

Til hjemmeside ...

Velkommen til å oppleve komponisten Fartein Valens hjem, Valenheimen

Valen-huset rommer mye musikkhistorie, misjonshistorie og kunsthistorie. Det er særlig verdt å nevne alle maleriene signert av Agnes Hiorth, en nær venn over mange år til Fartein. I tillegg er det mange spennende mindre kister rundt om i huset. Noen av dem ble brukt på reisene til og fra Madagaskar i perioden 1874-1894. Dørene er åpne og dere inviteres inn til å se bakover og framover – og høre husets mangfoldige musikk. Valenheimen er på Øvre Valo i Valevåg. Den ligger på ei variert naturtomt med herlige glimt av for eksempel skipsleia og den mektige Siggjo. Komponisthjemmet er åpent for omvisninger torsdager i hele juli fra kl 16-18. Ellers etter avtale tlf 53748000.

Til hjemmeside ...

MUSIKKFORLAG

Cantando Musikkforlag

Cantando Musikkforlag ble startet 1986, og har siden den tid utgitt ca. 3000 musikkutgivelser og CD produksjoner. Forlaget utgir i mange sjanger, og vil i løpet av kort tid komme med flere nedlastingsplattformer for trykket musikk. Forlaget er i dag en del av Forlagshuset Vigmostad & Bjørke. Nedlastning av noter gjør du på www.cantando.com

Til hjemmeside ...

Musikk-Huset

Musikk-Huset ble etablert som musikkforlag og musikkhandel i februar 1939 og er i dag et av Norges største musikkforlag. Gjennom årenes løp har forlaget samarbeidet nært med et stort antall komponister/forfattere, og utgivelser spenner fra enkle solostykker via undervisningsstoff, biografier og historiebøker til et mangfoldig korbibliotek og verker for fullt orkester. Mer informasjon og nettbutikk finner du på være nettsider.

Til hjemmeside ...

PRODUKSJON/STUDIO

Audio Records

Audio Records tilbyr innspilling, produksjon, fotografering og grafisk design for band og artister i alle mulige sjangre. Vi har lang erfaring med innspilling og musikkproduksjon etter arbeid med både norske og utenlandske kunder. I tillegg samarbeider vi med profesjonelle fotografer og grafisk designbyrå for å kunne tilby våre kunder promoteringsmateriale av høyeste nivå. I unike studiolokaler på Grünerløkka, kan Audio Records tilby et kreativt miljø med alt det nødvendige utstyret for å løfte enhver produksjon. Vi har også god kontakt med dyktige miksing- og masteringsteknikere, og bidrar gjerne med å finne den beste til prosjektet. Velkommen til oss!

Til hjemmeside ...

MADSTUN

Madstun er en møteplass for gruppebasert arbeid, drevet av Jon Balke og Tone Myskja. Madstun er et tun av bygninger plassert høyt oppe på en åsside over den vakre Randsfjorden, på en fredelig eiendom omgitt av natur. Stedet inviterer til arbeid og sosialt samvær rundt konkrete oppgaver som innspillinger, innøvinger, kunstnerisk utforming, og annet prosjektarbeid. Muligheten til gode arbeidsøkter, felles matlaging, og fri utfoldelse i luftig natur gjør Madstun til et ideelt sted for produksjonsutviklingsarbeid. Sjekk www.madstun.com for detaljer.

Til hjemmeside ...

Lyden er en viktig del av video- og multimediaprodukter

Polyvox har en rekke avanserte muligheter for opptak og bearbeidelse av lyd. Vårt studio er akustisk innredet for taleopptak med alt fra enkeltpersoner til større grupper. Våre erfarne lydteknikere hjelper dere videre. Vi gjør også lyd til bilde. Vi følger utviklingen på lydsiden!

Til hjemmeside ...

Talent AS

Talent.as har 5000 innspillinger tilgjengelig for download/streaming. Vi er spesialister innen digitalisering, lydproduksjon, mastering og remastering. Vi foredler sine gamle vinylskatter og andre lydkilder, skanner covers og bilder og leverer komplett CD master og opplasting på nettet. Vi kan vise til samarbeid med Nasjonalbiblioteket, NRK, Phonofile og vi har digitalisert 160 album fra Warner/EMIs norske katalog.  Vi har komplett logistikk for våre rettigheter og leverer musikk til film, TV, reklame og andre formål.  

Til hjemmeside ...

Daniel Engen Productions

Svært prisgunstig leverandør av cd/dvd/blu-ray og vinylproduksjoner i små og store antall, med korte leveringstider. Leverer også bandmerch som tshirts, hoodies, backdrops, plakater, stickers, mm, samt driver egen label som tilbyr digital distribusjon. Via samarbeidspartnere tilbyr vi også lydstudio, miksing, mastering og designarbeid. Daniel Engen Productions består av musikere og ildsjeler i musikkmiljøet, og er klare til å hjelpe deg. Ta kontakt for en hyggelig og personlig prat.

Til hjemmeside ...

Full-service cross-media virksomhet.

Dicentia hjelper filmselskaper, plateselskaper, forlag og andre rettighetsinnehavere med å maksimere verdien av deres innhold. Dicentia arbeider med både fysisk og digital distribusjon av film, musikk, software, spill og lydbøker, og løser alle oppgaver i verdikjeden fra innhold til marked. Vi arbeider på tvers av fysiske og digitale medieplatformer og hjelper våre kunder med å kapitalisere på deres innhold gjennom produksjon, replikasjon, promotion, distribusjon og salg av DVD, Blu-ray, CD, CDROM, Mobile, Online og Merchandise.

Til hjemmeside ...

UTDANNING / KURS

Universitetet i Tromsø – Musikkonservatoriet

Ved Musikkonservatoriet i Tromsø tilbyr vi utdanninger innen musikkutøving – bachelor / master – med søknadsfrist 15. desember. Vi legger stor vekt på å gi deg et solid teknisk og musikalsk grunnlag på ditt hovedinstrument. I bachelorstudiet kan du velge å fordype deg innen enten musikkutøving eller instrumentalpedagogikk.  15. april er det søknadsfrist for Faglærerutdanning i musikk (rettet inn mot skoleverket) samt en rekke videreutdanninger. Tromsø har et stort og intimt musikkliv hvor studentene får slippe til! Les mer på konsen.no.  

Til hjemmeside ...

NTNU Institutt for musikk

Institutt for musikk har studietilbud på bachelor- og masternivå innen utøvende musikk (jazz, klassisk og kirkemusikk), musikkvitenskap og musikkteknologi og tilbyr i tillegg to ulike mastergrader i dansevitenskap, samt årsstudium i både kirkemusikk og musikkvitenskap. På det utøvende studiet tilbys praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) for den som ønsker å bli vokal- eller instrumentallærer, der undervisning i musikkdidaktikk foregår på studieprogrammet. Søknadsfristen for utøvende studier er 15. desember, mens den for øvrige studieretninger er 15. april. På våre nettsider finner du informasjon om opptakskrav samt hva vi har å tilby deg!

Til hjemmeside ...

Barratt Due musikkinstitutt

Barratt Due musikkinstitutt er en av Europas fremste og mest særpregede utdanningsinstitusjoner innen klassisk musikk. I møte med dyktige lærere og musikere i verdensklasse kan vi tilby opplæring og utdanning som spenner fra musikkbarnehage til utøvende bachelor- og masterutdanninger. Samtlige tilbud ved instituttet er knyttet til klassisk musikk og omfatter musikkgrupper for barn under 6 år, individuell undervisning for barn, talenttilbud for ungdom og høyere utdanning innen utøvende musikk, i tillegg til pedagogiske videreutdanninger. Vi samarbeider også tett med Majorstuen barne- og ungdomsskole og Edvard Munch videregående skole.

Til hjemmeside ...

Norges musikkhøgskole

Norges musikkhøgskole utdanner morgendagens profesjonelle utøvere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, musikkpedagoger og musikkterapeuter. Studiene ved Norges musikkhøgskole er ettertraktede og konkurransen om studieplassene er hard. Avgangsstudentene forlater NMH med høy profesjonell kompetanse. Ved Musikkhøgskolen arbeider noen av landets fremste musikere, pedagoger og musikkforskere. De baserer undervisningen på erfaring, kunstnerisk utviklingsarbeid og forskning. Resultatene av det kunstneriske og faglige arbeidet kommer til uttrykk blant annet gjennom konserter, CD-utgivelser, komposisjoner, lærebøker, programvare og vitenskapelige artikler. Musikkhøgskolen arrangerer omtrent 400 konserter årlig innen klassisk musikk, folkemusikk, jazz og improvisert musikk, samtidsmusikk, eksperimentell musikk, – ofte på tvers av sjangere. Fristen for å søke på Norges musikkhøgskole er 15. desember.  

Til hjemmeside ...

Ansgar Høgskole i Kristiansand

Musikkstudiene ved Ansgar Høgskole i Kristiansand er utfordrende, selvutviklende og framtidsrettede. Med utgangspunkt i dagens musikklandskap forsøker vi å gi studentene våre kunnskap og ferdigheter som gjør dem i stand til å bruke sine musikalske evner i en bransje og et jobbmarked som er i stadig utvikling. Vi har bachelor i musikkteknologi, musikk & helse og en generell musikkbachelor samt årsstudium i musikk. I tillegg kan du bo på Campus i en av våre nyrenoverte hybler kun 100 m fra skolen og 100 m fra sjøen.

Til hjemmeside ...

Har du en lidenskap for musikk?

For deg som vil satse profesjonelt slik at du kan leve av interessen din, enten den er musikk eller studio. Du får tid og ressurser til å utvikle ditt talent i et profesjonelt miljø, og får prøve deg i ulike sjangre, både individuelt og i samarbeid med andre, i topp moderne fasiliteter midt i Oslo.

Til hjemmeside ...

Musikkutdanning på bachelor og masternivå

Fakultet for Kunstfag ved Universitetet i Agder tilbyr utdanninger av høy faglig og pedagogisk kvalitet på både bachelor og masternivå. Studieprogrammene i utøvende musikk har to studieretninger: klassisk og rytmisk med valgt hovedinstrument. Innfor utøvende musikk rytmisk, bachelor og faglærerutdanningen i musikk har du også mulighet for å søke laptop som hovedinstrument med fordypningen elektronisk musikk, eller du kan følge utøvende rytmisk, bachelor med låtskriver/artist. Utøvende musikk klassisk, bachelor tilbyr også spesialiseringen musikkformidling. Vi tilbyr også faglærerutdanning i rytmisk musikk og teater samt bachelor i kunst og håndverk. På de to musikkinstituttene har Fakultet for kunstfag profesjonelle og erfarne faglærere med variert bakgrunn, både når det gjelder sjanger, instrument og fagbakgrunn. På Campus Kristiansand har vi moderne lokaler med høy kvalitet som inneholder blant annet flere konsertsaler og teatersaler, topp moderne studioer, samspillrom, kunstverksteder og øvingsrom for studentene. Universitetet tilbyr også et masterstudium i Rytmisk musikk med flere spesialiseringer.

Til hjemmeside ...

Griegakademiet – Institutt for musikk

Som en del av Fakultet for kunst, musikk og design (KMD) ved Universitetet i Bergen, tilbyr Griegakademiet ledende utdanninger som gir deg et konkurransedyktig grunnlag for videre virke som profesjonell utøver, komponist, musikkpedagog, musikkviter eller musikkterapeut! Med tette bånd til de profesjonelle musikkaktørene i Bergen får DU SOM UTØVER enestående muligheter gjennom samarbeid med bl.a. Festspillene i Bergen, NattJazz, Borealis og Bergen Nasjonale Opera. MUSIKKVITENSKAP ved Griegakademiet fokuserer på hvilken rolle musikk har i kultur og samfunn i et fagfelt med bred historisk, geografisk og tematisk spennvidde. Som student på vårt unike 5-årige INTEGRERTE MASTERPROGRAM I MUSIKKTERAPI blir du del av et forskningsbasert fagfelt i sterk utvikling. Ved Griegakademiet blir du en del av Bergens levende kunst- og kulturliv og bidrar aktivt til Bergens status som en internasjonal kulturby. Søknadsfristene til Griegakademiet er 15. desember for utøvende studier, og 15. april for PPU, musikkvitenskap og musikkterapi.  

Til hjemmeside ...

Universitetet i Tromsø – Musikkonservatoriet

Ved Musikkonservatoriet i Tromsø tilbyr vi utdanninger innen musikkutøving – bachelor / master – med søknadsfrist 15. desember. Vi legger stor vekt på å gi deg et solid teknisk og musikalsk grunnlag på ditt hovedinstrument. I bachelorstudiet kan du velge å fordype deg innen enten musikkutøving, instrumentalpedagogikk eller kirkemusikk. 15. april er det søknadsfrist for Master i hørelære med didaktikk og praksis og Faglærerutdanning i musikk (rettet inn mot skoleverket) samt en rekke videreutdanninger. Tromsø har et stort og intimt musikkliv hvor studentene får slippe til! Les mer på konsen.no.

Til hjemmeside ...

Universitetet i Stavanger – Fakultet for utøvende kunstfag

Ønsker du å gjøre musikk til en levevei? Fakultet for utøvende kunstfag (UK) tilbyr studier innen klassisk musikk, jazz/improvisasjon, dans, dirigering, PPU samt musikkproduksjon og opptaksteknikk. Fakultetet utdanner utøvende musikere og dansere, samt instrumental/-dansepedagoger til et regionalt, nasjonalt og internasjonalt marked. Vi tilbyr utøvende bachelor- og masterprogram, samt årsenheter og videreutdanninger. UK driver utstrakt konsert- og forestillingsvirksomhet og arrangerer jevnlige prosjekter med egne ensembler og orkestre, i tillegg til en årlig operaoppsetning. Fakultetet holder til i vakre og sentrumsnære Bjergsted kulturpark i Stavanger, som favner alt fra kulturskolen til Stavanger Symfoniorkester og et flott nytt konserthus. Velkommen til spennende år i Stavanger!

Til hjemmeside ...

VIDEOPRODUKSJON

Sherpa Film Norway

Produserer dokumentarer, tv-serier, kortfilmer, informasjonsfilmer og musikkvideo. Selskapet produserer egne programmer eller leier ut nøkkelpersonell til andre produksjonsselskaper. Regi og produksjon av en rekke musikkvideoer.

Til hjemmeside ...

Full-service cross-media virksomhet.

Dicentia hjelper filmselskaper, plateselskaper, forlag og andre rettighetsinnehavere med å maksimere verdien av deres innhold. Dicentia arbeider med både fysisk og digital distribusjon av film, musikk, software, spill og lydbøker, og løser alle oppgaver i verdikjeden fra innhold til marked. Vi arbeider på tvers av fysiske og digitale medieplatformer og hjelper våre kunder med å kapitalisere på deres innhold gjennom produksjon, replikasjon, promotion, distribusjon og salg av DVD, Blu-ray, CD, CDROM, Mobile, Online og Merchandise.

Til hjemmeside ...